X
 
 

С пешеходен поход утре Асеновград ще отбележи Деня на туризма

4888 0
photo of С пешеходен поход утре Асеновград ще отбележи Деня на туризма
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Асеновградчани ще отбележат Международния ден на туризма с пешеходен поход сред красивата природа в общината. Инициативата се провежда за четвърта поредна година и е по идея на Общинско предприятие "Туризъм" в града. Международният ден на туризма се чества на 27-ми септември, но тъй като е работен ден, тази година походът ще се проведе на 29.09.19 г. (неделя). Избраната дестинация този път е в посока водопад „Лястовичи вир“, намиращ се над село Долнослав. Маршрутът преминава през защитена местност „Вековни чинари“, както и покрай параклис „Свети Пантелеймон“.

Общата дължина на дистанцията е близо девет километра, а предвиденото време за преминаването й, с включени почивки, е приблизително пет часа. Теренът не изисква специална екипировка, обясняват организаторите и допълват, че е напълно подходящ дори за деца. За събитието от ОП „Туризъм“ са осигурили подготвени водачи по маршрута, а край вековните чинари ще бъде изнесена и беседа. Темата ще засегне възможностите за туризъм в района.

Родолюбци тръгват на поход „По стъпките на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа“

Близо 50 души на различна възраст участват в шестото издание на похода „По стъпките на Хаджи Димитър и Стефан Караджа“. В п...

"Всеки любител на природата, чистия въздух и спорта е добре дошъл да се включи", казват инициаторите. Не се изискват такси за участтие, сборният пункт е в центъра на село Долнослав, а часът на тръгване - 10:00 ч.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...