X
 
 

Сметосъбиращата фирма поема за още година почистването на шахтите в Асеновград

1781 0
Сметосъбиращата фирма поема за още година почистването на шахтите в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Почистването на дъждоприемните шахти в община Асеновград през следващите 12 месеца ще се извършва от "КМД" - фирма от Пловдив, която извършва сметопочистването и сметоизвозването в града. Това става ясно от сключения преди около три седмици 1-годишен договор между градската управа и изпълнителя. Услугата включва почистване на дъждоприемните шахти по улиците и площадите на община Асеновград от образувани наноси и попаднали твърди отпадъци.

Поръчката предвижда събиране на наноса в найлонови чували и натоварването му на превозно средство, след което почистване и на пространството около дъждоприемните шахти в деня на обработването им. Наносът следва да бъде изхвърлен в градското сметище "Капсида", отстоящо на три километра извън града. Според договора, изпълнителят трябва да подменя изгнилите кофи и натрошените или липсващи гривни. Ангажимент ще бъде и смяна, нивелация и укрепване на счупени и липсващи решетки, с изработени от полимер бетон и отговарящи на български държавен стандарт, както и издържащи на натоварване не по-малко от 250 kN.

Стотици сигнали за запушени шахти и наводнения са получени през нощта

143 са сигналите, които са получени във връзка с дъжда. Няма загинали и пострадали. Има изведени семейства. Най-сериозна бе обстановкат...

При проливни дъждове фирмата изпълнител трябва да се отзовава, за да отвори шахти при екстремни и извънредни ситуации, както и възстановяването им в рамките на два часа след спиране на дъжда. Изпълнителят е длъжен да създаде и временна организация на движението, улесняваща преминаването на активния масов и градски транспорт при ремонт на дъждоприемните шахти, както и други дейности, произтичащи от създадена ситуация. Сумата, която ще бъде платена за услугата, е в размер на близо 84 000 лева с ДДС, като освен в Асеновград, дъждоприемни шахти ще бъдат почиствани и в селата Тополово, Леново, Мулдава, Козаново, Конуш, Нареченски бани, Бачково и Червен. Изпълнителят е избран по критерий "най-ниска цена", като фирмата е била единствен кандидат за извършване на услугата, въпреки удължаване на първоначалния срок за подаване на оферти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители