Спортна инициатива в помощ на болна асеновградска учителка

5034
Спортна инициатива в помощ на болна асеновградска учителка

Близо 300 лева за благотворителна кауза събраха жени и мъже от Асеновград, в рамките на само един час. Средствата бяха дарени за лечението на предподавателя Любомила Ангелова.

Салонът в ПГ „Цар Иван Асен II“ в Асеновград се оказа тесен за желаещите да участват в каузата „Спорт срещу болестта“, организирана от инструктора по аеробика Мария Лучинска. Преподаватели, студенти, спортисти, майки, асеновградчани с различни професии и интереси – всички се обединиха в името на благородната инициатива. Те участваха в часа по Тае бо и Зумба, за да подкрепят Любомила Ангелова, която страда от левкемия.

Асеновград помага усилено за лечението на свой учител

„Тази благотворителна кауза се прави защото един гражданин на България и на Асеновград има нужда.“ С тези думи управителят ...

В каузата се включиха близо 50 жени и мъже. С усмивки на лицата и сладко уморени от тренировката, те отдадоха своя принос в благотворителната инициатива. Така, с общи усилия участващи и наблюдатели в салона събраха точно 280 лева, които още снощи бяха дарени на дъщерята на Любомила Ангелова – Теодора.

Началният етап от лечението на асеновградчанката вече премина. Тя посети клиниката в Германия, където й бяха направени пълни изследвания. Потвърдена бе ремисията на болестта и стартира търсенето на донор. "Намирането на такъв по принцип отнема около месец, обясниха медиците", каза за Actualno.com Теодора.

Първото посещение на Люси в германската клиника костваше на семейството 25 000 евро. То включва извършените прегледи и търсенето на донор на костен мозък. Сумата, която трябва да бъде платена за общо 3-месечен престой в Германия, е в размер на 168 000 евро. Сега остава да бъдат събрани още 143 000 евро за подготовка, трансплантация и лечение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com