Такситата в Асеновград се увеличават

5645
Такситата в Асеновград се увеличават

Точно 145 таксиметрови автомобила с до седем места ще имат право да извършват дейността си на територията на община Асеновград през 2016 година, предаде кореспондентът на Actualno.com за града.

Числеността им е с 10 повече в сравнение с настоящата година. От тези 135, получили право да извършват таксиметров превоз на пътуващи през 2015 г., разрешения са издадени на 131. Решнието за окончателният брой на лицензираните таксиметрови автомобили след Нова Година бе взето на заседание на Общински съвет Асеновград.

„Навън валят коледни мечти“ - благотворителен базар на ДЦДУ в Асеновград

„Навън валят коледни мечти”. Това е името, което бе дадено на тазгодишния благотворителен базар, посветен на Рождество Хрис...

Според докладната и през 2016 г. този вид транспорт ще може да се извършва от търговци, притежаващи удостоверения за регистрация и издадено от кмета на общината или от упълномощени от него лица разрешение. Днес бяха утвърдени също минималните и максималните цени за таксиметров превоз за километър. Към момента стойностите на тарифите в Асеновград се запазват, като влизат в сила от 01.01.16 г., веднага след изтичане срока за настоящите. А именно: минимална цена 0,65 лева - дневна и 0,75 лева - нощна, за километър. Горната граница е от 0,80 лева - дневна до 1 лев - нощна тарифа за километър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com