Точно 11 дни за записване в "Работилница за родители" в Асеновград

4430
Точно 11 дни за записване в "Работилница за родители" в Асеновград

Точно 11 дни имат на разположение желаещите да се запишат за участие в „Работилница за родители - Да пораснем заедно” в Асеновград, информира кореспондентът ни от града.

В инициативата имат право да се включат майки и татковци, жители на общината, които имат деца на възраст от 0 г. до 4 години.

УНИЦЕФ организира работилница за родители в Ловеч

С подкрепата на УНИЦЕФ България в края на март в Ловеч ще стартира вторият етап на "Работилница за родители - да пораснем заедно". В не...

За пета поредна година „Работилница“-та ще предостави възможност на родители да споделят в присъствието на специалисти своя опит, знания и тревоги, свързани с отглеждането и общуването с малчуганите. В рамките на 14 последователни сесии, които ще се провеждат веднъж седмично, ще се презентират лекции, ще се състоят интерактивни упражнения и дискусии. По време на работилниците в малка група родителите ще научат за основните психологически потребности на децата до 4-годишна възраст. Ще се запознаят и как могат да насърчат познавателното и емоционално развитие на своята рожба, как да поставят граници, без да прибягват до насилие, и как ефективно да общуват с детето си. Участието на родителите е безплатно.

„Да бъдеш родител е отговорност, за която човек никога не е достатъчно подготвен. Често ни се струва, че книгите, съветите на близки и приятели, а и инстинктите не дават изчерпателен отговор на всички важни въпроси, които ни вълнуват: Добър родител ли съм? Правя ли всичко необходимо за своята рожба? Как да се справя с нежеланото поведение на детето си, без наказания? Как да му помогна да порасне самостоятелна и уверена в себе си личност?... Въпросите са неизчерпаеми, защото родителството е уникално преживяване“, казва Милена Марковска – директор на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Именно на тези и други въпроси ще се търси отговор и решение по време на 14-те сесии на „Работилница за родители“.

Инициативата е на Община Асеновград в партньорство с Градска библиотека „Паисий Хилендарски” и с подкрепата на УНИЦЕФ България. Родителите, които искат да заявят желанието си да се включат, могат да го направят на място в Градската библиотека, където ще се провеждат и срещите, или елекронно на е-mail: gbph@abv.bg. Крайният срок за записване е 30.10.15 г..

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com