В Асеновград Дядо Коледа и Златна фея зарадваха 70 деца в риск

3701
В Асеновград Дядо Коледа и Златна фея зарадваха 70 деца в риск

Над 70 малки асеновградчани, жители на община Асеновград, бяха зарадвани от среща с Дядо Коледа. Специалното тържество „Чудесата на Рождество” се организира за поредна година в града информира кореспондентът ни в града.

Тържеството беше насочено към деца в неравностойно положение - в риск и лишени от родителски грижи. Родителите на част от тях са разведени. Други от децата са сираци или полусираци. Те не са оставени за отглеждане в специализирани институции, а за тях се грижат техни близки.

Малко над 1 300 лева събраха на Коледния благотворителен младежки бал в Асеновград

Малко над 1 300 лева събраха асеновградчани на традиционния Коледен благотворителен младежки бал в Асеновград, провел се под егидата на...

Малките асеновградчани, които присъстваха на тържеството, бяха дошли със свои придружители или възпитатели. В Коледното празненство се включиха малчугани на възраст от 1 г. до 12 г.. Поканените в благотворителното тържество „Чудесата на Рождество” са регистрирани по списък, като деца в риск.

Тази година всички отново бяха зарадвани от Дядо Коледа. Той пристигна изненадващо и неочаквано за малчуганите, направо при тях с пълен чувал. Освен много усмивки и запомнящи се емоции, белобрадият старец им дари и най-различни подаръци - от книжки за оцветяване и флумастри до конструктори. Половината от подаръците бяха дарени от благотворител, а останалата част – от Община Асеновград.

В коледното тържество за усмивките на децата се погрижиха аниматори. На входа и малки, и големи бяха посрещнати и орисани от Златна фея. Тя бе поканена да присъства от кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов.

Организатори на коледното тържество „Чудесата на Рождество” и тази година са Центърът за обществена подкрепа в града, както и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Инициативата е част от множеството отминали и предстоящи благотворителни събития, включени в Коледната програма на община Асеновград.

В Търговище започва кампания в подкрепа на деца със синдром на Даун

Музикална школа “ New voices” от Търговище подкрепя децата със синдром на Даун. Новината беше обявена на специално пресконф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com