В Асеновград отбелязват деня на интензивното ходене с разходка до Асеновата крепост

4287
В Асеновград отбелязват деня на интензивното ходене с разходка до Асеновата крепост

Асеновград се включва в Международния ден на интензивното ходене. Инициативата ще се проведе за поредна година. Стартът на събитието ще бъде поставен утре, 10 октомври, точно в 10 ч. на площад "Академик Николай Хайтов“, съобщава кореспондентът ни от града.

Целта на инициативата е всички участници да достигнат до Асеновата крепост чрез ходене. Дистанцията дотам е малко над 2 километра.

25 минути разходка прибавят 7 години живот

Ходенето с бърза крачка по25 минути на ден може да добави 7 допълнителни години към живота, изяснили учени от Германия. По техни данни...

„Това е най-краткото разстояние, което трябва да изминаваме дневно, за да поддържаме здравето си в добра форма“, съветва в тази връзка професор Никола Хаджиев.

Инициативата е по идея на Българската асоциация спорт за всички. Чрез кампанията се цели се да се привлекат повече желаещи за системни занимания с ходене за здраве, да се популяризира здравословният начин на живот.

Системното ходене е най-естествената форма на движение и може да се практикува от всеки свободно, навсякъде и по всяко време. В инициативата в Асеновград се очаква да се включат асеновградски ентусиасти и гости на града, спортисти и ученици, независимо от възрастта или физическата подготовка. В инициативата могат да участват, ако желаят, дори хора в неравностойно положение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com