В Асеновград пропада път, изграден за милион преди три години

8903
В Асеновград пропада път, изграден за милион преди три години
Снимка: Actualno.com

Пропада път, за изграждането на който преди около три години бяха вложени близо 1 000 000 лева. Участъкът, свързващ асеновградския квартал Горни Воден с града, започна да се свлича повторно частично на различни места. Проблемът постави от трибуната на местния парламент в Асенoвград общинският съветник от ГЕРБ Борислав Радославов.

Той твърди, че укрепването и изграждането на пътя към Горни Воден не е изпълнено качествено и има опасност свлачищните процеси да започнат отново. По думите му, експертна комисия от специалисти е извършила проверка на пътната отсечка, като заключението е ниска ефективност и неправилно изработен проект.

Битката за градския транспорт на Асенoвград е само за линия №4

Интерес, от страна на превозвачите в Асеновград има единствено за градска линия №4. Към момента са обявени две обществени поръчки, по к...

„От 2016 г. текат само проучвания и никакви други мерки не се предприемат по проблема, а пътят е в експлоатация. Какво ще правим, ако се случи дадено събитие на този участък – например, ако пропадне в момент, когато от там преминава автомобил? И защо след като няма акт, че работата по пътя е приключена, той продължава да функционира?“, отправи питането си към Общинска администрация Радославов.

Съветникът подчерта, че по-добрият вариант ще е пътната отсечка да бъде затворена за движение, докато не се отремонтира качествено. В отговор кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов подчерта, че съгласно указанията на техническата експертна комисия, Общината е извършила няколко замервания на системата, геодезическо заснемане на текущото състояние на свлачището и допълнително инженерно-геоложко проучване. Голяма част от предписанията, сред които - вертикално планиране и извеждане на водите – са предмет на проектиране. Теренът не е заравнен, а терасиран в участъка под пътя, с цел да се избегне задържане и вследствие просмукване на атмосферни води в свлачищното тяло. На пътя е оформен наклон, който да позволи повърхностното отводняване и съответно водата да се отвежда от облицованата канавка.

Припомняме, че пътят към Горни Воден се срина през месец ноември 2014 г. Година след това, участъкът бе изграден напълно. Средствата за реализиране на проекта бяха отпуснати от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com