19 загинали в Япония заради снеговалежи и бури

16069
19 загинали в Япония заради снеговалежи и бури
Снимка: Getty Images/Guliver

При различни инциденти, предизвикани от рекордните снеговалежи в Япония, са загинали 19 души. Почти 1,6 хил. японци са получили различни травми, съобщи японското противопожарно управление, което изпълнява функциите на спасителна служба в страната, предаде БГНЕС.

Пътни инциденти, срутване на покриви, свлачища в планините са сред причините за смъртните случаи. В седем префектури в централната част на Япония откъснати от външния свят остават 11 населени места с почти 7 хил. души. За разчистването на невижданата снежна покривка е привлечена тежка техника, включително и армейски части.

Заради скъсаните електропроводи по време на снеговалежите над 9 хил. домакинства и днес са без централно електрозахранване. В Токио и други японски летища са отменени над 830 вътрешни полета. С огромни закъснения продължават да се движат влаковете по основните японски железопътни магистрали, включително прословутите с точността си високоскоростни влакове от системата "Шинкансен". В много части от страната частично са затворени автомобилни пътища, съобщи ИТАР-ТАСС.

В петък и събота над много места в централната част на Япония падна най-голямото измервано някога от метеоролозите количество сняг. Синоптиците предупреждават, че и през тази седмица лошото време може да продължи. Снежни беди връхлитат не за първи път централната част на Япония тази зима. Миналата седмица при силни снеговалежи загинаха 13 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com