5 цитата от Малала

25021
5 цитата от Малала
Снимка: Getty Images/Guliver

17-годишната пакистанка Малала Юсуфзай бе удостоена с Нобеловата награда за мир. След като бе простреляна от талибаните и оцеля, тя стана символ на борбата за право на образование на момичетата по света.

Ето някои от мислите й, които описват най-пълно нейната кауза:


1. "Защо да чакам някой друг? Защо да се надявам на правителството, армията, да ни помогнат... да ми помогнат. Защо аз да не извися глас? Защо ние да не се изправим и да се борим за правата си?"

2. "Смятам, че най-добрият начин да се решават проблемите и да се бориш е чрез диалог, по мирен път. За мен най-добрият начин за борба с тероризма е едно просто нещо - образованието на следващото поколение".

3. "Бих му казала: "Застреляй ме, но първо ме изслушай!". Бих му казала, че образованието е мое право, че образованието е право на неговата дъщеря, на неговия син. И говоря заради тях. Говоря, защото искам мир".

4. "Вярвам, че единствения начин да постигнем световен мир е като образоваме не само умовете си, но също сърцата и душите си".

5. "Мисля, че животът винаги е опасен. Някои хора се плашат от него. Някои хора не продължават напред. Но други, ако искат да постигнат целта си, трябва да го направят. Те трябва да продължат".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com