Абас се зарече да не подписва за мир докато има палестински затворници в Израел

13738
Абас се зарече да не подписва за мир докато има палестински затворници в Израел
Снимка: Getty Images / Guliver

Ръководителят на Палестинската автономия Махмуд Абас обеща да не подписва мирно споразумение с Израел, докато не бъдат освободени всички палестинци от затворите в страната, предаде РИА Новости.

„Ще продължим да полагаме усилия за освобождаването на всички сънародници, намиращи се в израелски затвори, независимо от сроковете на техните присъди или групировките, към които принадлежат. Те ще се завърнат по домовете си и няма да бъдат изпращани в изгнание. Няма да подпишем договореностите, докато не освободим от израелските затвори всички наши борци за свобода”, подчерта Абас.

Махмуд Абас е "решен да продължи разговорите" с Израел

Палестинският президент Махмуд Абас е "решен да продължи разговорите" с Израел, въпреки зелената светлина дадена във вторник, за да изг...

Заедно с хиляди сънародници през нощта Махмуд Абас взе участие в тържественото посрещане на 26 палестинци, които получиха амнистия от израелските власти в рамките на договореностите за възобновяване на регионалния мирен процес.

Израел освободи затворниците, излежаващи големи присъди. Това бе извършено на фона на продължаващите мирни преговори с посредничеството на САЩ, предаде АФП.

Група от 21 затворници от Западния бряг напусна затвора „Офер” в близост до Ерусалим. Още петима души пресякоха границата с Ивицата Газа.

Жителите на Западния бряг напуснаха затвора с два минибуса и изминаха краткото разстояние до град Бейтуния, където бяха посрещнати с празненства и фойерверки. Те се очаква да посетят и град Рамала, където ще бъдат посрещнати на официална церемония с участието на палестинския лидер Махмуд Абас.

Абас: Нито един израелтянин в бъдещата палестинска държава!

На фона на възобновяването на близкоизточните мирни преговори във Вашингтон палестинският лидер Махмуд Абас изложи своите виждания за с...

Жителите на Ивицата Газа бяха посрещнати на граничния пункт с Израел "Ерез" от стотици роднини и симпатизанти.

Всичките 26 затворници са осъдени за убийствата на израелтяни, като по-голямата част от тези атаки са извършени преди споразумението в Осло от 1993 г., което предостави на палестинците ограничена автономия, но не доведе до формирането на независима държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия