Арабската лига иска международна комисия да разследва смъртта на Арафат

19664
Арабската лига иска международна комисия да разследва смъртта на Арафат

Арабската лига призова за създаване на международна комисия, която да разследва смъртта на палестинския лидер Ясер Арафат. По време на извънредно заседание на Съвета на Арабската лига в Кайро, външните министри на страните членки подкрепиха тази идея на президента на Палестинската автономия Махмуд Абас, предаде БГНЕС.

Ясер Арафат почина на 11 ноември 2004 г. във военна болница край Париж на 75-годишна възраст. Официалната версия на френските лекари за причината за смъртта бе, че тя е настъпила от инфаркт в резултат на смущения в кръвообращението. Миналата година, след засилващите се подозрения за предумишлено убийство, тялото му беше ексхумирано. Пробите бяха разпределени на три проучвателни групи – швейцарска, френска и руска. Швейцарски учени откриха наличие на полоний - 210 в останките на Арафат. Според тях, дозата на веществото надвишава нормата най-малко 18 пъти.

Версията на френски експерти обаче напълно се разминава със заключенията на швейцарската комисия. Те отхвърлят хипотезата за отравяне с полоний и твърдят, че смъртта е настъпила в резултат на естествени причини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com