Авиационна хиперзвукова ракета създават в Русия

4480
Авиационна хиперзвукова ракета създават в Русия
Снимка: iStock

Руската федерация разработва най-новата авиационна хиперзвукова ракета с дълъг обсег Х-95, обяви началникът на военната академия на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия генерал-полковник Владимир Зарудницкий. Според генерала днес доминирането в космическата сфера е условие за успешното водене на военните действия. Това превъзходство се осигурява от ефективното използване на бойни самолети, предаде БГНЕС.

„За тези цели Руската федерация разработва и приема нови и модернизирани модели оръжия, военна и специална техника, като стратегически ракетен бомбардировач Ту-160М; авиационна хиперзвукова ракетна система„ Кинжал“; високо прецизни въздушни оръжия с голям обсег, по-специално хиперзвуковата ракета Х-95 “, казва Зарудницкий в статията си за факторите за постигане на победа в бъдещите войни, публикувана в списание „Военна мисъл “. Ръководителят на академията също отбеляза, че за целите на авиацията се създават безпилотни летателни апарати от различни класове, радари за откриване над хоризонта, зенитно-ракетни комплекси и друга най-нова военна техника.

Русия се похвали с успешно изпитание на хиперзвуковата ракета "Циркон" (ВИДЕО)

Руската фрегата "Адмирал Горшков" успешно е изстреляла хиперзвукова ракета "Циркон" от Бяло море по полигон в района на Архангелск. Тов...

Според източник на РИА Новости, „се разработва нова хиперзвукова ракета с голям обсег за използване във въоръжението на модернизирания бомбардировач на далечни разстояния Ту-22М3М, модернизирания стратегически бомбардировач Ту-160М и усъвършенствания авиационен комплекс за далечни разстояния, като прототипите на новия продукт вече са тествани“. В момента руските войски се намират на експериментални бойни дежурни самолетни комплекси с хиперзвукови ракети „Кинжал“, които включват носител МиГ-31К и хиперзвукова ракета, създадена на базата на балистични ракети „Искандер“. При тестове боеприпасите достигнаха скорост 10 пъти по -голяма от скоростта на звука. В края на юни два МиГ-31К с хиперзвукови ракети за първи път бяха разположени на авиобаза в Сирия.

Русия завършва и изпитанията на корабна ракетна система с хиперзвукова крилата ракета „Циркон“. Корабите и подводниците на ВМС ще бъдат въоръжени с такива ракети. Последният изстрел на ракетата по време на изпитанията е извършен на 19 юли от фрегатата "Адмирал Горшков". Както каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу през февруари, различни базирани хиперзвукови системи ще се превърнат в гръбнака на руските неядрени сили за възпиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Банките в ОАЕ дават глътка въздух на хората след наводненията

Обидил мюсюлманите: В Индия се ядосаха на Нарендра Моди (ВИДЕО)

Военни хеликоптери се разбиха в Малайзия, 10 жертви (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ким Чен Ун наблюдава учение, симулиращо "ядрена контраатака"

"Високо напрежение": "Хизбула" атакува израелска база с десетки ракети "Катюша"

Ново силно земетресение разлюля Тайван

Панихида и в Истанбул за 40 дни от кончината на патриарх Неофит

NYT: Израел е планирал голям удар по Иран, включително край Техеран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com