Борисов от Израел: Ако аз направя такава магистрала да друса, ще ме изядат

3116
Борисов от Израел: Ако аз направя такава магистрала да друса, ще ме изядат
Снимка: БГНЕС

"В момента има хиляди полицаи по документи, ама от тях поне 6-7 хиляди не са на улицата, а администрация", каза пред българи в Йерусалим премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят е на двудневно работно посещение в Израел, където ще проведе среща с колегата си Бенямин Нетаняху.

Борисов освободи и зам.-председателя на Агенцията за бежанците

Заместник-председателят на Държавната Агенция за бежанците Александър Димитров е освободен от длъжност със заповед на министър-председа...

"Там особено, където има и ромско население, и там, където населените места, особено са по-малки... Има едно пословично село Мечка, където всеки ден има проблеми, в момента инвестираме много пари във видеонаблюдение, правиме реформа в МВР, за да се освободи личен състав, в момента има хиляди полицаи по документи, ама от тях поне 6-7 хиляди не са на улицата, а администрация. Затова искаме да разделим администрацията от тези, които са патрули. Това е решението. Така ни боли и така ме нервира”, казва премиерът в отговор на въпрос от наш сънародник, цитиран от “Дневник”.

"Намират го. Ама то му става петнайстата кражба, шестнайстата кражба, влезе в затвора, излезе пак същият. Полагаме огромни усилия и мисля, че сега с реформата превенцията е по-важна. Щото и тоя дето ги казах завчера и тех ще ги хванем, но това мога да гарантирам от това, което службите правят, но не трябва да се случва, трябва да са спокойни хората. В това отношение полагаме... и ще ги преборим”, разяснява министър-председателят, пише още Topnovini.bg.

Борисов подхваща и любимата си тема - за магистралите. “Като се возих по магистралата днеска, ако в България направя такава магистрала - така да друса и да люлее, ще ме изядат мене. От аерогарата до Рамала”, обяснява се премиерът. “Тя е в ремонт…”, репликира го сънародник. Премиерът обаче не отстъпва: “Не знам колко е в ремонт. Но ако в България направя такава магистрала, всеки сутрешен блок ще започва и ще завършва с това”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com