Броят на болните от холера в Йемен надмина 300 000

4565
Броят на болните от холера в Йемен надмина 300 000
Снимка: Getty Images

При избухналата епидемия от холера в намиращия се във война Йемен от болестта вече са заразени над 300 000 души. Досега болестта отне живота на повече от 1600 души, съобщиха от Червения кръст.

Йеменската епидемия от холера продължава да не подлежи на контрол. Предполагаме, че днес над 300 000 души са болни и че повече от 1600 са умрели", гласи съобщение в Twitter на Здравната организация.

Холерата продължава да взема жертви в Йемен, вече хиляди са загинали

Броят на жертвите на епидемията от холера в Йемен стигна 1500, обяви представителят на Световната здравна организация (СЗО) в страната ...

Actualno.com припомня, че в по-рано в средата на май властите в Йемен обявиха извънредно положение заради пика на заразени от Холера. Тогава от Здравното министерство в Сана, контролирано от бунтовниците хути, заявиха, че са „неспособни да ограничат бедствието“ и призоваха за международна хуманитарна помощ за справяне с кризата.

В Йемен бушува гражданска война между подкрепяните от Иран бойци хути и подкрепяното от Саудитска Арабия правителство, като в момента функциониращи са по-малко от половината здравни заведения в страната.

Това е втората такава епидемия в рамките на по-малко от година в най-бедната арабска държава. Към момента Световната здравна организация (СЗО) определя случващото се там като една от най-тежките хуманитарни кризи редом с тези в Сирия, Южен, Судан, Нигерия и Ирак.

 

ООН: През август в Йемен може да има 300 000 случая на холера

ООН съобщи, че епидемията на холера в раздирания от войни Йемен може да застигне повече от 300 000 души до края на август. Световната...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com