Дръзка атака в центъра на Тел Авив завърши с четирима убити

932
Дръзка атака в центъра на Тел Авив завърши с четирима убити
Снимка: Маги Назер

Четирима души са убити, а петима - ранени при стрелба в Тел Авив в оживен квартал с много заведения, близо до израелското министерство на отбраната и Генералния щаб на армията, предаде БГНЕС.

Двама мъже са нахлули в квартал Сарона, който по това време е много оживен, и са открили огън, съобщи началникът на полицията на Тел Авив Шико Едри. Деветимата засегнати от стрелбата са настанени в болница, откъдето по-късно съобщиха, че трима от тях са починали. Според последни данни още един от ранените е починал, така че жертвите на стрелбата са най-малко четирима. Единият от двамата нападатели е арестуван, а другият е бил ранен и отведен в болница в тежко състояние, съобщи полицията.

Нов атентат в Турция, загинали са полицай и двама цивилни

Турция беше разтърсена от втори атентат днес по обед, съобщават медиите в страната. Един полицай и двама цивилни граждани са загинали, ...

Видеозапис в социалните мрежи показва, че униформен офицер стреля срещу мишена, която не се вижда в кадър. Полицията е идентифицирала двамата извършители като братовчеди палестинци от Хеброн, на Западния бряг. Началникът на полицията разсея слуховете, че един от нападателите е избягал и призова хората да се върнат към нормалния си ритъм, след като стрелбата вся паника в квартала.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху ще проведе заседание на военно-политическия кабинет във връзка с терористичната атака в центъра на Тел Авив, в резултат на който по последни данни са загинали 4 души. Това съобщиха от канцеларията на Нетаняху. "Заседанието на военно-политическият кабинет ще се проведе в четвъртък, а в настоящия момент в министерството на отбраната се провежда съвещание по въпросите на сигурността", заявиха още от пресслужбата на премиера. И двамата терористи, извършили атаката, са задържани. Единият е ранен, а другият се разпитва в полицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com