X
 
 

Ердоган: Ако позицията на САЩ за Ф-35 продължи, Турция ще търси други решения

1486 0
Ердоган: Ако позицията на САЩ за Ф-35 продължи, Турция ще търси други решения
Снимка: Getty Images/Guliver
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ако безкомпромисната позиция на САЩ по въпроса за Ф-35 продължи, Турция ще бъде принудена да търси други решения, за да отговори на нуждите си, предаде Анадолската агенция. Президентът на Турция говори днес на заседание на своята парламентарна група.

Отбелязвайки, че онези, които се опитват да представят сепаратистката терористична организация (ПКК) като структура, бореща се с „Даеш“, той заяви, че днес те се опитват да прикрият кланетата на цивилни на същата организация, предаде БГНЕС.

Ердоган е казал на Тръмп, че е невъзможно Турция да се откаже от С-400

Невъзможно е Анкара да се откаже от руските зенитно-ракетни системи (ЗРС) С-400. Това е казал турският президент Реджеп Таийп Ердоган н...

„По света говорят, че сме против кюрдите. Молим ви да не бъркате тези неща. Ние не сме срещу братята кюрди, а срещу терористични организации като ПКК. Вашите изявления са неуважителни към нашите кюрдски братя“, каза турският президент.

„Опитваха се да създадат терористичен коридор по границата с Турция и искаха да ни държат под обсада от юг", каза Ердоган и добави: "Какво направихме ние? Прекъснахме тази обсада. Ето проблема им“.

"Когато прекършихме обсадата от юг, те полудяха", каза Ердоган.

Отбелязвайки, че 32-33 камиона с оръжие, боеприпаси и оборудване са пристигнали в северната част на Сирия, Ердоган подчерта: „въпреки това те не успяха успешно да извършат операцията. Защо? Защото нашата армия и Сирийската национална армия, ръка за ръка, гърди до гърди, съсипаха всички тези игри. "

Тръмп изглежда се готви да изкушава Ердоган със 100 млрд. долара, за да се откаже от C-400

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на турския си колега Тайип Ердоган търговска сделка на стойност 100 милиарда долара и "решение...

Ердоган изтъкна още, че на срещата с американския президент е повторил исканията си по отношение на лидера на ФЕТО и неговите привърженици.

„Нашата решимост по този въпрос продължава. Ще търсим тези предатели до последния си дъх, за да отговарят за предателството, което извършиха към нашата страна и нашия народ. Терористите няма да могат да избягат от това, независимо зад кого се крият. Да се надяваме, че те започнаха да разбират, че Турция чрез изнудване, санкции, лъжливи аргументи, няма да се откаже от случая, за който е права. Ще покажем на всички, че без съгласието и подкрепата на Турция нито един план в региона няма да може да се реализира.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители