X
 
 

Ердоган: Западът зае страната на терористите

1899 4
photo of Ердоган: Западът зае страната на терористите
Снимка: Getty images/Guliver
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини западните страни в "подкрепа на терористите" срещу Турция, която те критикуват за военната операция на Анкара срещу сирийските кюрдски "Отряди за защита на народа" (ОЗН).

"Целият Запад застана до терористите и ни нападнаха всички заедно. Включително държави от НАТО и ЕС. Всички!", подчерта Ердоган в обръщението си в Истанбул.

Обрат: Турция и САЩ се разбраха за 5 дни примирие в Сирия (ВИДЕО)

Турция и САЩ се разбраха за временно прекратяване на огъня в Сирия. Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и турският лидер Реджеп Ердоган ус...

Турция започна офанзива, наречена "Източник на мир", срещу кюрдските милиции в Сирия на 9 октомври. Военната интервенция получи широко международно осъждане, особено във връзка с това, че кюрдските милиции бяха съюзници на САЩ в борбата срещу терористите от "Ислямска държава".

"Мислех, че сте против тероризма. Кога започнахте да работите с терористите. Да не би Отрядите за защита на народа да са станали член на НАТО, а аз да не съм предупреден за това", попита Еродоган иронично.

Анкара многократно обяснява, че офанзивата ѝ в Сирия е насочена към създаване на зона за сигурност, която да отдели границата на Турция от контролираните от кюрдите територии.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители