Евакуацията на цивилни в Сирия отново е в ход след 48-часово закъснение

1082
Евакуацията на цивилни в Сирия отново е в ход след 48-часово закъснение
Снимка: Getty images/Guliver

Хиляди изплашени сирийци продължиха с евакуацията си, след като бяха блокирани за 48 часа в транзитна зона, където нападатели убиха десетки от тях, предава AFP.

Около 40 автобуса, превозващи цивилни и представители на опозицията от обсадените от правителствените сили Фуаа и Кафрая, напуснаха разпределителния район, сочат данни на Сирийската обсерватория за човешките права, отбелязва още "Фокус".

Отровно вещество предизвика евакуация на 600 души в Лондон

Поне 11 души са получили изгаряния при изтичането на неизвестно отровно вещество в лондонски бар в квартал „Далстън”, съобщ...

Около 11 автобуса са евакуирали цивилни и бойци от Забадани и още две контролирани от бунтовниците райони около столицата Дамаск.

Actualno.com припомня, че по-рано стана ясно, че евакуацията на цивилни и опозиционни бойци от обсадените сирийски градове Фуа и Кафрая е подновена, след като през уикенда атака срещу автобуси с напускащи хора отне живота на 126 души, 68 от които деца.

Десетки автобуси от двете населени места, които бяха под тежка обсада в продължение на повече от две години достигнаха транзитния пункт Рашидин край контролирания от правителството град Алепо.

Новината беше потвърдена и от Сирийски център за човешки права. „Процесът беше подновен, като 3000 души напуснаха Фуа и Кафрая по залез и близо 300 напуснаха Забадани и две други контролирани от бунтовниците области“, заяви председателят на неправителствената организация Рами Абдел Рахман.

Евакуират обсадени градове в Сирия

Цивилни и воюващи започнаха евакуацията на четири града в Сирия, обсадени от правителствените и опозиционните сили по силата на споразу...

В събота кола бомба избухна край транзитен пункт за евакуация в Рашидин, където автобусите чакали хилядите хора, напуснали Фуа и Кафрая ден по-рано. От началото на военния конфликт в Сирия през 2011 г. негови жертви са станали над 320 000 души, а милиони са принудени да напуснат домовете си.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com