Филипините ограничават достъпа на работници в Катар

1437
Филипините ограничават достъпа на работници в Катар
Снимка: Getty Images/Guliver

Филипинските власти съобщиха, че няма да изпращат свои граждани на работа в Катар, докато ситуацията в региона не се изясни.

Същевременно правителството на страната отбеляза, че се притеснява за съдбата на 140-те хиляди филипинци, работещи на територията на арабската държава, предаде РИА Новости.

Саудитска Арабия постави условията си за вдигане на изолацията на Катар

Саудитска Арабия поставя на Катар 10 условия, които емирството трябва да изпълни през следващите 24 часа, за нормализиране на отношения...

„Известен ни е фактът, че Катар не произвежда собствени хранителни продукти. Ако нещо се случи и има дефицит от продукти, започнат гладни бунтове, то първите им жертви без съмнение ще са нашите работници“, заяви филипинският министър на труда Силвестро Бело. Той добави, че властите на Филипините, „трябва да оценят ситуацията“ преди да може работниците отново да посещават Катар, отбелязва още "Фокус".

Междувременно Саудитска Арабия постави на Катар 10 условия, които емирството трябва да изпълни през следващите 24 часа, за нормализиране на отношенията с Рияд.

Населението на Катар е около 2,2 млн. души, като по-голямата част от населението му е от гастарбайтери. Освен филипинците, в страната се намират около 650 хил. индийци, 400 хил. непалци и 70 хил. египтяни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com