Франция иска да засили сътрудничеството с Русия в борбата с ИД

2733
Франция иска да засили сътрудничеството с Русия в борбата с ИД

Френските власти искат да засилят сътрудничеството с Руси в борбата с тероризма, но нанасянето на удари в Сирия трябва да бъде само по така наречената Ислямска държава, заяви френският президент Франсоа Оланд.

"Бих искал да засилим сътрудничеството и координацията с Русия, за да действаме срещу "Ислямска държава", но само срещу "Ислямска държава", понеже е наш враг", заяви Оланд пред френски и чужди дипломати в Париж.

Ердоган заподозря Русия в създаването на държава джудже в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Русия подготвя почвата за създаване на държава джудже в Сирия в района на Латакия и о...

По думите на френския президент интензивността на ударите по ИД в Сирия и Ирак през 2016 година ще бъде увеличена. Той също отбелязал, че не е нужно да се създава проблем с така наречената умерена сирийска опозиция.

От 30 септември м.г. Русия започна авиоудари по обекти на Ислямска държава и Джебхад ан-Нусра в Сирия, по молба на президента Башар Асад. За това време Въздушно-космическите сили с участието на кораби от Каспийската флотилия и подводницата „Ростов на Дон“ на Черноморския флот, са унищожили няколкостотин джихадисти и хиляди обекти на терористите, пише РИА Новости.

С подкрепата на руската авиация правителствената войска и патриотичната опозиция настъпват в позиции на терористите. Само за последния месец и половина, по данни на руския Генщаб, в Сирия са освободени повече от 150 населени пункта. В същото време терористите, независимо от всички усилия на международната общественост, продължават да получават подкрепа чрез Турция, посочват от руския Генщаб.

Успоредно удари в Сирия нанася оглавяваната от САЩ антитерористична коалиция, която няма съответния мандат от сирийските власти. С нея Русия обменя информация за излитането на самолетите, но по-тясна координация засега отсъства.

Десет са убитите при руска атака срещу затвор на Ал Кайда в Сирия

Най-малко десет души са загинали и 50 са ранени при нападение днес на руската авиация срещу сграда, служеща за затвор на "Ал Кайда" в с...

При това Западът обвинява Русия в това, че тя бомбардира не само обекти на терористи, но и позиции на така наречената умерена опозиция. Руското отбранително министерство нарича неоснователни тези твърдения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com