Хакери на "Ислямска държава" заплашват Зукърбърг и Дорси, изтривали им профилите

3042
Хакери на "Ислямска държава" заплашват Зукърбърг и Дорси, изтривали им профилите
Снимка: Sons Caliphate Army

Група от хакери, подкрепящи терористичната организация "Ислямска държава" (ИЗИС), е публикувала видео, в което заплашва основателите на Facebook – Марк Зукърбърг, и Twitter – Джак Дорси, заради непрестанното закриване на профилите на хакерската групировка в социалните платформи, предаде Independent.

В 25-минутно видео, което е започнало да циркулира в социалните мрежи във вторник, са показани надупчени от куршуми снимки на Зукърбърг и Дорси. Активистите на ИД твърдят, че под техен контрол са повече от 10 000 профила във Facebook, 150 Facebook групи и 5000 Twitter акаунта, като предупреждават, че ще си отмъстят за всеки опит да бъдат изгонени от сайтовете, пише Daily Mail.

“Вие съобщавате всекидневно, че сте спирате много от нашите профили. И на вас ние казваме: „Само това ли може да направите? Вие не сте в нашата лига“, се казва в пропагандното видео.

"Ислямска държава" активно застрашава Facebook и Twitter

Радикалната ислямистка групировка "Ислямска държава" заплашва създателите на компаниите Facebook и Twitter Марк Зукърбърг и Джек Дорси....

По думите на експерта по тероризъм Рита Катц видеото изглежда „като нещо, което е създадено от ученик в началното училище в нощта преди крайния срок на проекта". Видеото иска да покаже, че хакерите овладяват профили в социалните мрежи, сменят профилните снимки и ги използват, за да разпространяват джихадистки идеи.

От Twitter отхвърлила персоналните заплахи към Джак Дорски, наричайки ги част от „всекидневния живот“ на глобалната мрежа. От Facebook все още не са коментирали видеото.

Видеото е публикувано от групата, наричаща се Sons Caliphate Army.

По-рано този месец Twitter съобщи, че е изтрило над 125 000 профила от началото на 2015 г. заради „заплашване или промотиране на терористични актове“, основно свързани с ИЗИС“. Преди време говорител на Facebook заяви, че компанията се стреми да спре терористи или терористични групировки, които използват сайта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com