Хиляди терористи влизат в Сирия през Турция, оплаква се съветник на Асад

761
Хиляди терористи влизат в Сирия през Турция, оплаква се съветник на Асад

През последните два месеца от територията на Турция в Сирия са пристигнали 8000 терористи. Това твърди Бусеин Шаабан, съветник на сирийския президент Башар Асад, предаде Агенция "Фокус".

Шаабан наблегна на обстоятелството, че всички екстремисти са влезли през турската граница.  Тя отбеляза, че САЩ трябва да повлияят на своите партньори в района на Близкия изток, за да прекратят финансирането и подкрепата на терористичните организации в Сирия.

Доставките на хуманитарната помощ за Сирия не са започнали в срок

В сряда, 01.06., не са започнали доставките по въздух на хуманитарна помощ за обсадените сирийски градове, за което призоваха участници...

Шаабан заяви, че тероризмът в Сирия се спонсорира от Турция, Катар и Саудитска Арабия. „Тези страни също така саботират преговорите в Женева“, заяви съветникът на сирийския президент. „За жалост държавите като САЩ и Русия все още не са успели да променят ситуацията“, добави тя.

„През последните три денонощия значително се е увеличил потокът от тежкотоварни автомобили от турско-сирийската граница в района на град Азаз в провинцията Алепо, а също така от пограничния пропускателен пункт Рейнхал в района на селището Дар Тааза в провинцията Идлиб, където според местните живели, в последните дни пристигат въоръжени отряди терористи“, пише в документ на пресслужбата на руското министерство на отбраната. Руснаците имат информация, че става въпрос за превоз на въоръжени групи терористи, за автомобили с висока проходимост с различно въоръжение, а също така за бронирана техника и танкове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com