Хусите обстреляха военен парад в Йемен и убиха 40 души

1064
Хусите обстреляха военен парад в Йемен и убиха 40 души
Снимка: Кадър от видео/Интернет

Над 40 души загинаха, а десетки бяха ранени след като хусите (привърженици на движението „Ансар Аллах”) обстреляха военен парад в югозападната йеменска провинция Таиз, съобщи телевизионният канал „Ал Маядин”, като се позова на контролираното от „Ансар Аллах” министерство на отбраната.

Военното ведомство на хусите съобщи, че „в резултат на взривяването на балистична ракета са загинали 42 войници”, които са на страната на президента Абд Рабо Мансур Хади.

Германия спира да изнася оръжие за страните, участващи във военния конфликт в Йемен

Федералното правителство на Германия е прекратило износа на оръжия за страните, участващи във войната в Йемен, съобщава националният еж...

Метежниците изстреляли балистична ракета срещу лагера Ал Хаями в селището Маафер. Ударът бил нанесен по време на парад по случай началото на новата учебна година на курсантите.

Участие в проявата взели редица високопоставени ръководители на силовите структури и армията, включително и зам.-ръководителят на вътрешното ведомство на Йемен бригаден генерал Али Насер Лахшаа и помощник губернаторът на провинцията Абделкави ал Махляви.

От август 2014 в Йемен продължава противопоставянето между легитимните за световната общност власти и метежниците хуси, които по-рано подкрепяха силите, верни на бившия президент Али Абдала Салех. В най-активната си фаза конфликтът навлезе от началото на намесата на арабската коалиция по искане на президента Мансур Хади през март 2015.

Ситуацията рязко се изостри в края на ноември 2017, когато в Сана започнаха ожесточени сражения заради опитите на хусите да завземат учреждения и обекти под контрола на привържениците на Салех.

Много загинали в Йемен в резултат на бомбардировки

По данни на ООН 68 цивилни в Йемен са убити в рамките на един ден в резултат от бомбардировки, нанесели от самолети на водената от Сауд...

На 2 декември бившият държавен глава обяви за скъсване на партньорските си отношения с тях, а на 4 декември беше убит от метежниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com