X
 
 

Индонезиец оцеля по чудо, след като риба прониза врата му

971 0
Индонезиец оцеля по чудо, след като риба прониза врата му
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Индонезийски тийнейджър разказа ужасяващото си преживяване, когато риба изскочила от морето и пробола врата му като копие, предаде BBC.

По думите на Мохамед Идул силата, с която зарганът се забил в шията му, го изхвърлила от лодката във водата. След това отчаяно доплувал до брега , а оттам и до болница, която била на около 90 минути път с кола.

Почва ли екзотична отровна риба да се настанява в Средиземно море?

"Екзотичната и силно токсична риба-балон (фугу) започна да прониква в Средиземно море, тя не може да бъде пипана и не бива да се яде", ...

Фактът, че тийнейджърът остава жив и разказва случилото се с него, се дължи на негов съобразителен приятел, малко късмет и много внимателни хирурзи.

Контузията превърна Мохамед в звезда, след като снимки на рибата в шията му превзеха социалните мрежи и бяха споделени по целия свят.

Пет дни след шокиращата случка той каза пред ВВС, че до инцидента се стигнало след безобидна и обикновена идея да отидат с приятеля му от училище Сарди на риболов през нощта.

„Лодката на Сарди отплува първа, а аз по-късно отидох с друга лодка“, спомни си той. „На около 500 метра от плажа Сарди включи фенерчето.

"Зарганът изведнъж изскочи от водата и ми прободе врата."

Лодка се преобърна в Индонезия

Най-малко 10 души изчезнаха в резултат на преобръщане на лодка край брега на Суматра в западна Индонезия. За това съобщи Стар, цитиран ...

Мохамед паднал от лодката във водата. Дългите и остри челюсти на рибата пронизали врата му от брадичката до основата на черепа му.

Нещо повече - рибата продължавала да се мята.

Мохамед сграбчил рибата, опитвайки се да я удържи, за да не се влошат пораженията върху него. „Помолих Сарди да помогне - той спря опитите ми да извадя рибата, за да се предотврати кървенето“, каза той.

Момчетата някак успели да доплуват обратно на плажа, като Мохамед държал с ръцете си рибата с дължина 75 сантиметра и все още забита във врата му.

Бащата на Мохамед Сахаруддин го отвел в болница в Бау-бау, на около час и половина от селото им в Южен Бутон, Югоизточен Сулавеси. Оказало се, че там не разполагат с необходимото оборудване. Едва в третата болница след продължила час операция главата на рибата била извадена от врата на момчето.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално