„Ислямска държава“ включи отровното вещество иприт в арсенала си

4281
„Ислямска държава“ включи отровното вещество иприт в арсенала си

"Ислямска държава" е използвала бойното отровно вещество иприт, предаде Асошиейтед прес, като се позова на данни на германското разузнаване. Според в. „Билд“ кръвни проби от кюрди ранени в сблъсъци с джихадистите, са доказали употребата на веществото.

Ипритът притежава поразяващо действие при всички пътища на проникване в организма. Поразява лигавиците на очите, носоглътката и горните дихателни пътища дори и в незначителни концентрации. При по-високи концентрации освен локалните поражения протича и общо отравяне на организма, уточнява изданието.

Британски джихадист от "Ислямска държава" е убит при удар с безпилотен самолет

Великобритания е нанесла въздушен удар с безпилотен самолет в Сирия, при който е бил убит британски джихадист от "Ислямска държава", съ...

Правозащитници твърдят, че "Ислямска държава" е атакувала северния сирийски град Мареа с отровен газ миналия месец, но не е ясно какво вещество е било използвано тогава.

Агенциите съобщават още, че само за няколко дни в иракския гр. Мосул джихадистите са отвлекли 147 деца, посочва Topnovini.bg.

Вчера от групировката издадоха ултиматум към християните в контролираните от тях територии: да приемат исляма, да се изселят или да подпишат договор за поведение. Наложиха и специален данък за християните.

Забранява се изграждането на църкви, носенето на християнски символи, както и извършване на християнски молитви пред мюсюлмани. Християните нямат право да притежават оръжие, да търгуват със свинско месо и вино и да "укриват шпиони".

„Ислямска държава” завзе последното контролирано от режима в Сирия нефтено находище

Бойци на групировката „Ислямска държава“ са завзели последното голямо нефтено находище в Сирия, което досега беше под контр...

Ислямистите разпространиха и серия от снимки, на които се показват десетки християни как подписват договора и плащат данъци.

Междувременно не спират и новините, разпространени от самата групировка, за ликвидиране на десетки християни в Сирия.

 

 

"Ислямска държава" към християните: Или ислям, или смърт

Самопровъзгласилата се Ислямска държава издаде ултиматум към християните в контролираните от нея територии. Ислямските екстремисти пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com