Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел ликвидира агент на "Хамас", замесен в клането на 7 октомври (ВИДЕО)

22 май 2024, 13:32 часа • 1495 прочитания

Израел елиминира Ахмед Ясер Алкара, важен противотанков ракетен агент на "Хамас", замесен в клането на 7 октомври. Новината съобщават от израелските въоръжени сили в Twitter.

Терористът е унищожен при въздушен удар на израелските военновъздушни сили в Хан Юнис, допълва The Jerusalem Post.

Операцията била прекъсната заради дете

Операцията е била спряна за момент, за да се гарантира безопасността на дете наблизо. Детето било идентифицирано от звено 414. В крайна сметка Алкара бил елиминиран, заедно с двама други терористи.

Грижа за цивилните

Израелските въоръжени сили декларираха, че ще продължат да защитават невинни цивилни, докато се насочва към терористите. Заявката им идва на фона на издадените заповеди от Международния наказателен съд за арест на израелския премиер Бенямин Нетаняху и министъра на отбраната на страната. ОЩЕ: Бенямин Нетаняху обвини МНС в лъжа

Атакуваха военен комплекс, близо до училище

Междувременно изтребители атакуваха комплекс в училище на Агенцията за закрила на палестинските бежанци, където Тел Авив твърди, че са действали терористи от "Хамас", включително противотанков агент и терорист от Нахаба, водени от дивизията в Газа и под ръководството на разузнаването на Аман и Шин Бет.

Израелските въоенновъздушни сили отбелязаха, че в комплекса е имало оръжия, включително минохвъргачки и експлозиви. ОЩЕ: ЦАХАЛ очаква дълга война в Ивицата Газа

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес