Израел затвори границите си за хиляди палестинци

722
Израел затвори границите си за хиляди палестинци
Снимка: Маги Назер

Израел отмени разрешенията за влизане на 83 000 палестинци след терористичния акт в сряда вечерта, при който загинаха четирима души, предаде БГНЕС.

Всички разрешения, издадени за периода на Рамадана, са отменени, съобщава в. „Аарец”. Повечето разрешителни са на палестинци, които бяха получили право да посетят роднини по време на свещения мюсюлмански месец.

Дръзка атака в центъра на Тел Авив завърши с четирима убити

Четирима души са убити, а петима - ранени при стрелба в Тел Авив в оживен квартал с много заведения, близо до израелското министерство ...

Припомняме, че двама облечени в черно палестинци откриха огън по клиентите на открита кафе тераса в района на пазара Сарона. Според свидетел пане един от нападателите е бил сред посетителите на кафенето, преди да се изправи и да започне да стреля. Полицейски говорител не може да потвърди информация, че терористите били облечени като ултраортодоксални евреи. Загинаха четирима, а петима са ранени. Единият нападател също е ранен и е в болница, а другият е арестуван.

Пазарът Сарона и голям комплекс с барове и ресторанти са разположени срещу сградата на министерството на отбраната и тази на главния щаб на армията.

Премиерът Нетаняху посети мястото на атентата и го нарече „хладнокръвно терористично убийство”. Отговорност за атентата пое въоръженото крило „Бригадите Изедин ал Касем" на палестинското ислямистко движение ХАМАС. Ръководството на Бригадите обяви, че 21-годишните Мохамед и Халид Махамре от село Ята, на Западния бряг, са извършители на нападението.

Полицията съобщи, чуе нападателите са братовчеди от района на град Хеброн, на Западния бряг.

Близо 16 души са ранени при взрив в автобус в Йерусалим

Около 16 души са ранени при взрив в автобус в Йерусалим, предаде Reuters. Експлозията е причинена от бомба, съобщи Нир Баркат, говори...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия