Израелски войници застреляха на Западния бряг издирван палестинец

1040
Израелски войници застреляха на Западния бряг издирван палестинец
Снимка: Getty Images/Guliver

Израелски военни ликвидираха на Западния бряг на река Йордан палестинец, издирван за две въоръжени нападения и оказване на съпротива при задържане, съобщи армейската прес служба.

„Армейско поделение, службата за обща сигурност на Израел (ШАБАК – контраразузнаването) и гранична полиция проведоха операция в село Наби Салех (палестински населен пункт на Западния бряг) за арест на заподозрян, който на два пъти е открил огън в събота в Наби Салех и Атерет (еврейско селище на Западния бряг)”, се казва в комюникето.

Облаците на правосъдието заради евентуална корупция се сгъстяват над главата на Нетаняху

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху свика спешна среща на някой от най-близките си министри в управляващата партия „Ликуд“...

Войниците са идентифицирали заподозрения, който се опитал да открие огън по тях. В отговор на непосредствената заплаха военните са открили огън по нападателя, което е довело до смъртта му.

Друг заподозрян е бил леко ранен и е арестуван.

По данни на израелската армия в събота заподозреният е обстрелвал автомобил с израелска регистрация до селището Атерет, в резултат на което е бил леко ранен един човек.

След това същото лице е открило огън по армейски пост до село Наби Салех, но няма пострадали.

ООН: Ивицата Газа може вече да е негодна за живот

Ивицата Газа може вече да е негодна за живот заради десетилетията на управление на групата ХАМАС и израелската блокада, предупредиха ...

Сегашната вълна от насилие в зоната на палестинско-израелското противопоставяне започна през септември 2015. Оттогава при няколко стотин нападения с хладно и огнестрелно оръжие, експлозиви и автомобили, използвани като таран, са загинали около 50 души, а над 500 са ранени.

В петък при нападение с огнестрелно оръжие в Стария град на Йерусалим загинаха двама израелски полицаи, а трети беше ранен. Трима нападатели – израелски араби от град Ум ал Фахм в северната част на Еврейската държава, бяха убити от органите на реда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com