Японците тръгват на „учители по усмивки“ след три години мръщене зад Covid маски

1481
Японците тръгват на „учители по усмивки“ след три години мръщене зад Covid маски
Снимка: iStock

След като три години криеха устата си под маски, някои японци се обръщат към специализирани учители по усмивки, за да научат отново изкуството да се усмихват, без да изглеждат неловко.

Откакто бе отменено официалното нареждане за носене на маски, за да се предотврати разпространението на болестта от Covid-19, много хора признаха, че трудно се приспособяват към живота без маски, а някои признаха, че са забравили как да се усмихват, съобщава „Гардиън“.

"Тъй като носенето на маски се превърна в норма, хората имаха по-малко възможности да се усмихват и все повече и повече хора развиха комплекс по отношение на това", казва Кейко Кавано, треньор в компанията за "обучение в усмивка" Egaoiku."Раздвижването и отпускането на лицевите мускули е ключът към хубавата усмивка. Искам хората да прекарват времето си в съзнателна усмивка за своето физическо и психическо благополучие."

Участниците използват ръчни огледала, за да проверяват напредъка си, като някои от тях коригират израженията си, докато не се уверят, че са преоткрили естествената си усмивка отпреди маската.

Една от участничките, 79-годишната Акико Такизава, заяви, че е развълнувана да се върне към живота си преди маската, с малко помощ от треньора си по усмивки.

Кои цветове ни карат да се усмихваме?

Багрите, които ни заобикалят, могат да повлияят на настроението ни и начина, по който се чувстваме. Черното например може да ни потисне...

"По време на кризата с коронавируса нямах възможност да се виждам с хората и не се усмихвах на обществени места", каза тя пред вестник "Майничи шимбун". "Това ми напомни колко важна е усмивката."

Занятията, които са особено популярни сред жените, обикновено започват с разтягане за облекчаване на напрежението в лицето, след което участниците вдигат ръчните си огледала на нивото на очите и изпъват части от лицето си в съответствие с инструкциите на Кавано.

Кавано, познато лице от телевизията и социалните медии, е обучила повече от 4000 души в изкуството на усмивката през последните шест години, пише вестникът, както и е помогнала на стотици други да станат сертифицирани "специалисти по усмивки". Сега тя ръководи 20 инструктори, които провеждат курсове в цяла Япония.

Онлайн проучване на Laibo, изследователска група, специализирана в областта на кариерата, установи, че 27,8% от служителите на компанията на възраст между 20 и 50 години са заявили, че ще продължат да носят маски "безусловно", а малко над две трети са казали, че ще решат дали да се покрият или не в зависимост от ситуацията. Само 5,5% са заявили, че са щастливи да бъдат без маски през цялото време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

"Хамас" пое отговорност за атака срещу израелски войници

Напрежение: Байдън е спрял доставката на боеприпаси за Израел

Си Дзинпин пристигна във Франция - ето какво ще обсъждат с Макрон

Израел официално закри "Ал Джазира", обвини я в подстрекателство (ВИДЕО)

"Няма да спрем войната в Газа": Нетаняху с ясно послание към "Хамас"

"При никакви обстоятелства": "Хамас" не е съгласен за мир в Ивицата Газа

ЦАХАЛ се похвали, че е убила висш командир на "Ислямски джихад"

"Резултатите ще бъдат различни": По-близо ли е "Хамас" до примирие в Газа?

СЗО предупреди за кървава баня, ако Израел атакува Рафах

Десетки загинаха при свлачище и наводнение в Индонезия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com