X
 
 

Японски университет вече няма да назначава професори-пушачи

665 0
photo of Японски университет вече няма да назначава професори-пушачи
Снимка: Thinkstock/ Guliver
Японски университет престана да назначава професори и преподаватели, които пушат. Това става в момент, когато Страната на изгряващото слънце засилва кампанията си против тютюнопушенето преди олимпиадата 2020.

Говорителят на Университетът в Нагасаки Юсуке Такакура каза пред AFP, че те са „спрели да назначават преподавателски състав, който пуши“, въпреки че все още може да бъде предложено назначение на тези, които обещаят да откажат цигарите преди назначаването.

Професор в японски университет е карал студентите си да произвеждат екстази

Преподавател в японски университет може да бъде осъден на до 10 години затвор, защото е карал студентите си да произвеждат екстази, зая...

Освен това университетът забрани пушенето на територията на цялата си територия от август, откривайки клиника за онези, които не могат да се откажат, каза Такакура.

"Стигнахме до заключението, че пушачите не са годни за образователния сектор", каза говорителят, добавяйки, че университетът е потърсил правен съвет и не смята, че политиката противоречи на законите за дискриминация.

Местните медии съобщиха, че това е първият държавен университет, който въвежда такова условие за заетост и този ход идва след като градското правителство на Токио прие строги нови правила за борба с тютюнопушенето през миналата година преди Летните игри 2020.

Япония отдавна е встрани от развитите страни, счита се за рай за пушачи, където пушенето е разрешено в много ресторанти и барове, предаде БГНЕС.

58% от пушачите искат да се въведе по-строг контрол върху забраната за тютюнопушенето

Пушачите в България са 38%, бившите пушачи са 21%, а тези, които никога не са пушили са 41%. Това показват резултатите от проведеното ...

Новите закони на Токио забраняват дименето в ресторантите в столицата, независимо от големината им. Ресторантите могат да създадат отделни помещения за пушене, но клиентите не могат да ядат или пият там.

Пушенето също е изцяло забранено в училищни помещения - от детски градини до гимназиите, въпреки че пространство може да бъде отделено извън университетските и болничните сгради.

Световната здравна организация е дала на Япония най-ниската си оценка за усилията за предотвратяване на пасивното тютюнопушене и Токио дори има по-лоши резултати в региона в сравнение със страни като Китай и Южна Корея.

Въпреки това употребата на тютюн в Япония намалява в съответствие с по-широката световна тенденция.

16 г. трябва да минат, за да възстановите здравето си след спиране на цигарите

Бившите пушачи ще имат нужда от 16 години, за да нормализират здравето си. Това се доказва от данните от проучването „Фремингам&...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...