Китай ще бори терористите с лазерно оръжие

5814
Китай ще бори терористите с лазерно оръжие
Снимка: Getty Images/Guliver

Китайска компания създаде лазерно оръжие за борба с терористи и екстремисти. Това съобщи в. "Глоубъл таймс", цитирайки информация от компания („Хунфен”)

Новото оръжие ще може да поразява на разстояние от 200 м.

Китай започва магистрала за 13,4 милиарда долара

Китайските власти започнаха изграждането на автомагистралата Ибин - Панджъхуа, която ще бъде най-скъпия от реализираните досега транспо...

Новото оръжие ще бъде демонстрирано най-напред от китайската корпорация за авиокосмически науки и промишленост (CASIC) по време на антитерористични учeния на китайски спец части в централната провинция Хъбей.

Лазерът включва оптически мерник, спомагателен източник на захранване, устройство за дистанционно управление на огъня и лазерен излъчвател.

„Лазерното оръжие поразява противника с висока скорост и голяма точност. То е безшумно и при изстрел няма проблясване”, каза в интервю инженер-конструкторът Ян Ачжъ.

Той посочи, че новото средство за борба с екстремисти е по-удобно, защото няма откат. Освен това, поддържането на лазера е много евтино. Очаква се това оръжие да се използва за охрана на участниците на 19-тия конгрес на компартията на Китай, който започва на 18 октомври в Пекин.

Може ли Китай да победи САЩ в Северна Корея?

Китай е най-непредвидимият играч в Северна Корея. Външното министерство в Пекин непрекъснато призовава за мирно решение. Това обаче не ...

Наскоро властите в Синдзян-уйгурския автономен район в Северозападен Китай създадоха приложение за смартфони, чрез което всеки може да съобщи на правоприлагащите органи за подозрителни лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия