Международната коалиция срещу ИД не потвърждава смъртта на Абу Бакр ал Багдади

3177
Международната коалиция срещу ИД не потвърждава смъртта на Абу Бакр ал Багдади

Водената от САЩ международна коалиция срещу „Ислямска държава“ не може да потвърди смъртта на Абу Бакр ал Багдади – лидера на близкоизточната радикална групировка, предава AFP.

„Към момента не можем да потвърдим тези доклади“, заяви генерал Райън Дилън, говорител на операцията „Вродена решителност”, отбелязва още "Фокус".

Според турски медии лидерът на ИДИЛ е убит

Лидерът на групировката "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади е бил убит в неделя чрез въздушни удари, съобщава Daily Sabah. Според т...

По-рано бе съобщено, че Министерството на отбраната на Руската федерация проверява информацията за смъртта на лидера на групировката „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади в резултат на въздушни удари, нанесени в края на май в сирийската провинция Ракка от руската военна авиация.

Actualno.com припомня, че главатарят на „Ислямска държава“ не е виждан на публични места откакто преди три години се провъзгласи за халиф по време на събитие в иракския град Мосул. За този период на няколко пъти се появяваха слухове, че той е бил убит или ранен.

Ал Багдади получи и прякора „Призрака“, той като на няколко пъти е бил забелязван край иракско-сирийската граница, но неговото местонахождение така и не можа да бъде установено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com