Mitsubishi са фалшифицирали тестовете за разход на гориво

1711
Mitsubishi са фалшифицирали тестовете за разход на гориво
Снимка: Getty Images/Guliver

Mitsubishi призна фалшифициране на резултатите от тестовете за разхода на гориво на повече от 600 000 автомобила. Това съобщава BBC, като се позовава на официално изявление на японския автомобилен производител.

Компанията също така обяви, че е създала независима комисия за разследване на инцидента и е информирала за това Министерството на транспорта на Япония.

Тестове, чиито резултатите са получени от изпитания, са направени върху 157 000 автомобила Mitsubishi и 468 000 коли Nissan. Именно Nissan, чиито автомобили са тествани от Mitsubishi, също обяви разминаване на данните, след което Mitsubishi направи вътрешно разследване и установи, че данните са били фалшифицирани.

Легендарни модели на Mitsubishi отиват в забвение

Mitsubishi потвърди, че не се планират преки наследници на Lancer, Galant и Pajero. Някои от най-популярните модели на Mitsubishi от б...

След това изявление акциите на японската компания паднаха с 15%, което е най-големият дневен спад в стойността на ценните книжа на Mitsubishi за последните 12 години, предаде AMS.

Както съобщава телевизионен канал, това е първият случай с японски автомобилен производител, който фалшифицира разходана гориво след проведени тестове.

През 2014 г. правителството на САЩ разпореди на Hyundai Motor Company и Kia Motors да платят рекордна глоба в размер на 350 млн. долара за занижени показатели за горивна икономичност.

Печално известно е, че през септември 2015 г. и Volkswagen бе обвинен във фалшифицирането на данни за вредните емисии от изпитванията на дизеловите си двигатели. Компанията бе принудена да отзове милиони превозни средства в света и за първи път от 15 години насам регистрира тримесечна загуба в размер на 2.5 млрд. евро (октомври 2015 г.).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com