Москва репатрира севернокорейските работници

1674
Москва репатрира севернокорейските работници
Снимка: Getty images/Guliver

Москва започна да репатрира севернокорейските работници, както се изисква от резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, каза в сряда руският пратеник в Пхенян, наричайки забрана "удар" за икономиката на страната.

"Забраната на работниците от Северна Корея ще бъде удар за руската икономика, но ние се придържаме към решението на СС на ООН. Много губернатори вече започнаха да депортират (севернокорейци)", заяви руският посланик в Пхенян Александър Мацегора, съобщи РИА Новости.

Песков: Суверено право на Русия е да разполага оръжия на своя територия

Русия има правото да поставя оръжия където пожелае на своя територия. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на фона на съобщ...

Помолени за коментар по въпроса, от пресслужбата на руското външно министерство заявиха пред АФП, че Москва категорично се придържа към резолюцията, която "предполага репатриране на всички работници мигранти от КНДР в рамките на 24 месеца от приемането им". "Русия действа в съответствие с този документ".

"Гражданите на КНДР, които пребивават законно в нашата страна, ще продължат да работят в Русия до изтичането на срока, наложен от резолюцията на СС на ООН".

Затягането на санкциите срещу Северна Корея беше прието през декември и постановява, че всички севернокорейци, които работят в чужбина, трябва да бъдат изпратени обратно в родината им до края на 2019 г.

Според Мацегора около 35 000 севернокорейски работници работят в Русия, най-вече в строителството, селското стопанство и риболова.

32 руски спортисти подадоха иск срещу МОК

32 руски спортисти са подали съдебен иск срещу Международния олимпийски комитет (МОК) в трибунала в Лозана с искането да бъдат допуснат...

Той каза, че те взимат заплати, сравними с тези на руските граждани и получават 40-50% от заплатата си, а останалите отиват в севернокорейското правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com