X
 
 

Мюсюлманските държави трябва да осигурят по-добри условия за гражданите си

1420 0
Мюсюлманските държави трябва да осигурят по-добри условия за гражданите си
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова мюсюлманските страни да осигурят по-добри условия за живот на хората чрез подобряване на икономическата стабилност и нивото на благосъстояние. Това е възможно, ако всички следват ислямския принцип за оказване помощ на нуждаещите се, пише „Сабах”, цитиран от БГНЕС.

В изказването си по време на срещата на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИК) в Истанбул Ердоган подчерта, че мюсюлманските страни не работят достатъчно усилено за своите граждани.

Многоженството в арабския свят губи популярност

Многоженството става все по-слабо популярно в арабските страни от Магреба – Либия, Мароко, Тунис, Алжир и Мавритания. Това заяви ...

21% от населението, живеещо в държавите-членки на ОИК, което се равнява на около 350 милиона мюсюлмани, се опитва да оцелява в състояние на крайна бедност. Мюсюлманските страни трябва да се стремят повече и открито да обсъждат тези въпроси, смята Ердоган.

Той отбеляза, че разликата между най-богатата мюсюлманска и най-бедната държава е около 200 пъти:

Ако мюсюлманите дават милостиня, както изисква ислямът, тогава няма да има бедни хора в мюсюлманските държави, каза Ердоган.

Той отбеляза, че настоящите условия са доста благоприятни за повишаване на икономическия растеж и благосъстоянието и като призова членовете на ОИК да засилят сътрудничеството помежду си.

Ердоган критикува разделението в мюсюлманския свят

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази съжаление от разделенията, основани на сектантството, в мюсюлманския свят, като призова ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители