Намериха черната кутия на разбилия се руски самолет, има свидетел на катастрофата

16694
Намериха черната кутия на разбилия се руски самолет, има свидетел на катастрофата
Снимка: Pixabay

Водолази намериха една от черните кутии на разбилия се в Черно море руски самолет, предаде ТАСС, като се позова на източник от силовите структури.

"При издирвателните работи под кабината на самолета беше намерена една черна кутия. Скоро тя ще бъде извадена от водата", каза източникът.

По думите му в опашната част на самолета има още две черни кутии, които засега не са открити.

Източник от спасителните служби каза, че в района на катастрофата са намерени телата на трима загинали. "През нощта в хода на издирвателните работи бяха открити телата на трима загинали и множество останки", каза той.

Междувременно източник от силовите структури разкри, че повредите по задната част на самолета Ту 154, който се разби в Черно море, предварително свидетелстват, че командирът е искал да приводни машината, предаде ТАСС.

"Водолази намериха отломки от самолета от крилете до опашната част. По предварителни данни повредите свидетелстват, че командирът е искал да приводни самолета", каза източникът, предаде Дарик.

Още преди откриването на черните кутии на падналия самолет Ту 154 по наказателното дело по случая се появи приоритетна версия, пише в. "Коммерсант".

Според нея авиолайнерът може би е паднал заради грешка на пилотите, които при излитането са извели Ту 154 при свръхкритичен ъгъл и с твърде ниска скорост. Поради това самолетът, вместо да набере височина, се е снижил към морето, опашката му се ударила в повърхността на водата, паднала е и потънала.

Засега обаче тази версия е потвърдена единствено от показанията на единствения очевидец, който е станал неволен свидетел на катастрофата. По данни на изданието става дума за служител на гранично-бреговата охрана, който в момента на аварията се е намирал в лодка в акваторията на Сочи.

Имало ли е взрив на борда на разбилия се руски самолет? (Видео)

Спасителните служби установиха предполагаемото място на удара на руския самолет Ту-154 в акваторията на Черно море, съобщи източник о...

Ту 154 се разби на 25 декември веднага след излитането си. На борда е имало 92 души - военни, представители на медиите, както и артисти от музикален ансамбъл, които е трябвало да поздравят за Нова година руските военни в авиобазата Хмеймим в Сирия.

До момента са открити телата на 13 от загиналите. Разследващите работят върху хипотези за технически проблем или човешка грешка като причини за катастрофата. Терористичен акт не се разглежда основна версия за инцидента.

Продължава търсенето на отломки от катастрофиралия Ту 154. В зоната на издирвателните операции в Черно море след катастрофата са пристигнали два батискафа и допълнителни безпилотни самолети, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната. За изваждането на една от големите отломки от самолета на място има морски самоходен кран "Черноморец-11" с товароподемност до 100 тона и товарна платформа.

В издирвателните операции участват 45 плавателни съда, 15 дълбоководни апарата, 192 водолази, 12 самолета и 5 хеликоптера. Извадена е част от обвивката на фюзелажа с илюминатори. Открити са и опашната част с фрагменти от двигател.

Всички открити фрагменти са извадени на брега и се изследват от следствените органи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com