Насрала: Хизбула ще накаже Израел

29692
Насрала: Хизбула ще накаже Израел

Лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула предупреди, че израелците ще бъдат "наказани" за убийството на един от неговите лидери, в което еврейската държава отрече да има участие, предаде БГНЕС.

"Убийството на Хасан ал-Лакис не беше обикновен случай между израелците и нас", заяви Хасан Насрала в реч по повод церемония в памет на убития ръководител. "Имаме сметки за уреждане с израелците, има стари сметки и нови сметки за уреждане. Убийците ще бъдат наказани рано или късно. Тези, които убиха нашите братя, няма да бъдат в безопасност никъде по света", допълни Насрала. Неговата реч беше излъчвана пред хиляди привърженици на движението, присъстващи на церемонията.

"Неговата кръв не беше пролята напразно. Наказанието ще дойде във всеки момент, когато решим. Израелците мислят, че Хизбула е увлечена от войната в Сирия, от положението в Ливан. Аз им казвам: "Лъжете се"", заяви Насрала.

Той имаше предвид борбата на движението редом до режима на Башар Асад срещу бунтовниците във войната в Сирия. Конфликтът и участието на Хизбула в него разделят Ливан и имат кървави последици за малката страна.

Хасан ал-Лакис беше убит на паркинга на жилището си рано сутринта на 4 декември. Насрала заяви, че той бил един от "мозъците на Хизбула", но отказа да разкрие поста, който заемал в партията, тъй като той бил свързан с "работата му на джихадист".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com