X
 
 

НАТО засилва мисията си в Ирак

891 4
НАТО засилва мисията си в Ирак
Снимка: Getty images/Guliver
Министрите на отбраната на държавите-членки на НАТО се договориха за засилване мисията на Алианса в Ирак в координация с Багдад, заяви генералният секретар Йенс Столтенберг.

Той съобщи по-рано, че организацията планира да възобнови програмата за обучение на военни, ако от страна на Ирак постъпи такова искане. По думите му, Алиансът провежда необходимите консултации с иракското правителство, включително на ниво премиер, министър на външните работи и президент.

Politico: Пада подкрепата за НАТО в Германия и Франция

Значителна намалява популярността на НАТО във Франция и Германия през последните години, показва проучване, публикувано от Pew Research...

„НАТО засилва борбата си срещу международния тероризъм”, написа Столтенберг в Twitter. Той допълва, че министрите на отбраната са се съгласили да усилят тренировъчната мисия в ИРАК с тясно сътрудничество и координация с иракското правителство.

 

Дейността на тренировъчната мисия на НАТО беше преустановена през януари след убийството на иранския генерал Касем Солеймани. Парламентът на Ирак гласува за извеждането на всички чуждестранни военни от територията на страната.

Ирак ще обсъди с НАТО изтеглянето на американските войски

Иракското ръководство очаква да обсъди с представители на НАТО в Багдад нови форми на по-нататъшно военно сътрудничество и изтеглянето ...

По-късно Багдад заяви, че новата форма на сътрудничество с НАТО трябва да бъде от такъв тип, че да бъде зачетен суверенитетът на Ирак.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  След като разкриха, че руснаците изнесоха химическото оръжие с камиони и го използваха в Сирия, имат основание! Сега ще разберът още за руските изверги!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Така е!
  : 2 !
 • дебилизЪма е вреден!!! 1.2 дебилизЪма е вреден!!! преди 2 седмици Профил на трол?
  Така е - ТИ СИ БОЛЕН МОЗЪК!!!!
  : 9 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  лайнарко 1.2, като четем постовете ти става ясно, че дебилизЪма е вреден - а как е с рублопродажността
  : 0 !
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ

Ето какво трябва да научи всяка зодия този месец Овен Никога няма да успеете, ако никога не полагате усилия. Телец Не можете...