Олимпиадата в Токио може да се проведе без фенове

1459
Олимпиадата в Токио може да се проведе без фенове
Снимка: Getty Images

Отложената с година лятна олимпиада може да се проведе при закрити врати, разкри за АФП президентът на Токио 2020 Сейко Хашимото, обещавайки да гарантира безопасното провеждане на Игрите.

Бившата състезателка на Олимпийски игри Хашимото каза, че Игрите ще бъдат успешни само ако организаторите „напълно защитят“ атлетите и жителите на Япония, и че се надява хората да бъдат „щастливи“ от провеждането на събитието. Припомняме, че чуждестранните зрители вече получиха забрана да присъстват в Токио през лятото, а тази седмица решение за домашните фенове бе отложено за юни, като организаторите обясниха отлагането с нова вълна на заразени в страната.

Ще има ли в крайна сметка Олимпиада в Токио?

Възможността за отмяна на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио все още остава с оглед на пандемията. Това становище изрази ...

„Може да възникне ситуация, в която да не позволим присъствието на фенове“, каза тя в интервю, добавяйки, че Олимпийските игри ще бъдат успешни, само ако организаторите „напълно защитят“ атлетите и жителите на Япония. Повечето японци подкрепят или допълнително отлагане на Олимпиадата или отмяна на форума, като скорошно повишаване броя на заразените доведе до извънредно положение в Токио и други части на страната. Хашимото сподели, че намаляването броя на зрители ще намали напрежението върху здравната система. „Ако събитието се промени, мисля, че ще бъде по отношение на феновете. Това е сектор, с който можем да намалим притеснението на хората, които са загрижени за нашата здравна система“, каза тя.

Игрите никога не са били канселирани извън военно време и организаторите заявиха твърдо, че не виждат възможност за ново отлагане или отмяна. В опит да спечелят доверието на обществото, те пуснаха правилници, задължаващи всекидевно тестване на спортистите и ограничаване движението им. Въпреки това, няма да има карантина за атлетите на Токио 2020, а ваксинацията няма да бъде задължителна. Хашимото разкри, че правилата ще продължат да се усъвършвенстват, като тя чувства „голяма отговорност да покаже, че Игрите могат да се проведат безопасно“. „Искам да покажа ясно това, работейки преди Олимпиадата. Провеждането й ще демонстрира, че светът може да се обедини без значение колко трудни са времената. Мисля, че това е време, в което можем да покажем, че сме задружни“, каза още тя.

Президентът на Токио 2020 добави, че организаторите са приели, че обстановката ще продължи да се променя, и че провеждат симулатори, за да се адаптират при необходимост. „Организационният комитет мисли за това какво трябва да се направи, за да не се отмени събитието. Моята основна цел е да се подготвя за Игрите по начин, по който хората са щастливи от провеждането й“. 56-годишната Хашимото е бивша спортиска, която участва на седем последователни зимни и летни олимпийски игри в шорттрека и спринтовото колоездене. Тя застана на поста президент на Токио 2020 през февруари, след като предшественикът й подаде оставка заради сексистки коментари. Тя преди бе олимпийски министър и една от двете жени в кабинета, като бе активна за по-добро полово равенство на Олимпиадата.

Според нея обаче Япония все още не е място, където жените могат да искат да се занимават с политика или бизнес. „Искам да видя среда, в която е по-лесно за една жена да вдигне своята ръка и да изкаже своето мнение и желание. Мисля, че моята позиция е да изчистя пътя за повече жени от следващото поколение, които да могат да го направят“, завърши тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Докато Блинкен е в Сеул: Северна Корея изстреля балистични ракети

Не знаят кога е Нова година: Астролози в Шри Ланка не могат да се разберат

Сеул: Пхенян даде 7000 контейнера с боеприпаси на Москва

Пакистан предприе трансгранични атаки в Афганистан, напрежението расте

Поредна израелска операция в района на болница „Ал Шифа“ в Газа

Северна Корея изстреля нова балистична ракета

Ердоган нападна Израел, че превръща Газа в най-голямото гробище на жени и деца

Нетаняху непреклонен за Рафах, обвини съюзниците, че са изгубили моралния си компас

Петима бяха убити при атака срещу военен пост в Пакистан

Тайван предупреди китайски кораби, навлезли във водите му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com