Осама гледал порно и готвел нови атентати срещу САЩ

7318
Осама гледал порно и готвел нови атентати срещу САЩ

Осама бин Ладен в последните си години е призовавал своите последователи да се концентрират върху атаките срещу САЩ. Това показват разкрити нови документи, информира Би Би Си.

Американските власти публикуваха документите, открити в нощта, когато лидерът на Ал Кайда беше убит в скривалището си в Пакистан. Те включват кореспонденция на арабски с неговите лейтенанти, любовно писмо до една от жените му и формуляр за присъединяване към терористичната групировка.

Лъжат ли САЩ за убийството на Осама бин Ладен?

Известният разследващ журналист Сиймор Хърш твърди, че към момента, когато американските "тюлени" го ликвидираха, Осама бин Ладен не с...

Бин Ладен е притежавал и книги на английски за икономика и военна теория.

В едно от писмата Бин Ладен инструктира един от заместниците си да каже "на нашите братя, че трябва да останат фокусирани върху борбата срещу американците", предаде БЛИЦ.

В друго писмо Бин Ладен се обръща към мюсюлманите по целия свят с призиви да водят "свещена война против неверниците", на първо място срещу американците. В кореспонденцията си той се надсмива над "войната с тероризма", обявена през 2001 година от президента Джордж Буш-младши, и изразява почуда от търсенето на оръжие за масово унищожение от страна на американските войски в Ирак, тъй като там такова никога не е имало.

Архивите на Бин Ладен разкриват още план за отбелязване на 10-ата годишнина от терористичните нападения на 11 септември 2001 г. За целта трябвало да бъдат изпратени редица изявления до тв канала "Ал Джазира", които да бъдат използвани в репортажи по случай годишнината.

CNN "застреля" Обама вместо Осама

В ефира на CNN по грешка бе пуснат надпис "Морският пехотинец, който твърди, че е убил Обама, бе подложен на нападки", явно обърквайк...

Прави впечатление и че лидерът на Ал Кайда е проявявал извънредна предпазливост. Той призовава последователите си да не обсъждат в интернет никакви въпроси, свързани с дейността на групировката, а да използват за тази цел само куриери. Тези изисквания важели за най-близкото обкръжение на Бин Ладен, включително за неговите жени и деца.

Също така стана ясно, че американските спецчасти са открили в скривалището на Осама голям брой материали с порнографско съдържание. Властите обаче заявиха, че нямат намерение да декласифицират въпросните порно видеа заради "естеството на съдържанието им".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com