Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пореден терористичен акт в Сирия

11 май 2020, 07:21 часа • 2114 прочитания

Най-малко един човек е убит, а други 20 са ранени при бомбен взрив, осъществен от терористи на публичен пазар в град Ал Баб в северната част на провинция Алепо в Сирия, твърди сирийската агенция SANA, цитирана от БГНЕС.

Експлозията в центъра на града е избухна по залез слънце, докато жителите са купували храна на пазара за Ифтар, нощна вечеря след еднодневно въздържание от храна по време на мюсюлманския пост през месеца Рамазан.

Ал Баб се намира на 38 км от Алепо и се намира на територията, контролирана от въоръжените сили на сирийската опозиция, която Турция подкрепя. Според агенция SANA, различни военизирани групи са постоянно в битка помежду си, борейки се за сфери на влияние в граничната зона, в резултат на което цивилните страдат. Освен това в тази зона действат банди от терористичната група Джебхат ал Нусра. Дамаск обвинява Турция за анархията и несигурността в северната част на страната, тъй като турските военни не успяват да обезоръжат бандите.

По-рано турското Министерство на отбраната съобщи, че в резултат на експлозията в Ал Баб са ранени 11 души. Турция обвини за взрива Кюрдската работническа партия и Народните сили за самоотбрана, които Анкара смята за терористични организации.

Заглавна снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес