Путин: Някой от турското ръководство е решил да оближе американците на едно място

9610
Путин: Някой от турското ръководство е решил да оближе американците на едно място
Снимка: Gettyimages.com

Президентът на Русия е възмутен, че турските власти, вместо обяснение за инцидента със сваления Су-24 обещали да се оплачат в НАТО.

 

Путин анулира договора за свободна търговия с Украйна

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който от 1 януари 2016 година се спира действието на договора за зона за свободна тъ...

Турският народ и други тюркоезични народи остават партньори на Русия, а с действащото ръководство на Турция е практически невъзможно да се разберем. Това заяви руският президент Владимир Путин на голямата пресконференция, която се провежда ежегодно.

 

"Турският народ и други тюркоезични народи както са били наши приятели и партньори, така и ще останат. И ние разбира се, ще продължим контакта с тях – подчертал руският държавен глава, цитиран от ТАСС. - С действащото турско ръководство, както показа практиката, ни е трудно да се разберем или е практически невъзможно."

"Дори когато казваме "да, съгласни сме", те отстрани или в гръб ни нанасят удар, при това по абсолютно неясни причини", пояснил Путин.

"Пълзящата ислямизация – тя също ни дразни. Виждаме, фиксираме, че в Турция се намират бойци например от Северен Кавказ. Много пъти сме говорили с нашите партньори: ние не правим така спрямо Турция. Не, те така или иначе си стоят там, охраняват ги. След това те използват безвизов режим, влизат с турски паспорти и после се разтварят", заявил руският лидер.

Путин вървял така не заради "Паркинсон", а заради КГБ (Видео)

Странната, т.нар. "походка на стрелеца" на Путин, при която той размахва лявата си ръка, а дясната остава почти неподвижна, не била ран...

Действията на турските власти спрямо руския самолет са враждебни, смята той. Путин е възмутен, че турските власти, вместо обяснения за инцидента със самолета обещали да се жалват в НАТО. Според президента инцидентът със самолета може да е резултат от това, че някой от турското ръководство е решил "да оближе американците на едно място".

По въпроса за Сирия – Русия не е започвала война в Сирия, тя провежда отделни операции, които не натоварват сериозно бюджета. Това отвърнал Путин на въпрос, ще стигнат ли ресурсите на Русия за операцията в Сирия. Журналистът, който задал този въпрос, завършил с известната фраза „По-лесно е да се започне война, отколкото да са завърши.“

"Ние не сме започвали война – подчертал президентът. - Провеждаме отделни операции с използването на наши ВВС, Космически сили, системи за ПВО, разузнаване."

"Това не натоварва по какъвто и да било начин бюджета. Част от средствата, които сме планирали за военни учения, просто сме преориентирали към операциите на нашите ВКС в Сирия", пояснил Путин.

Запитан за Украйна, руският президент прогнозирал влошаване на икономическите отношения с Украйна през следващата година.

Джон Кери на среща с Путин и Лавров

Държавният секретар на Съединените американски щати Джон Кери пристига в руската столица Москва днес, където ще проведе среща с президе...

"От 1 януари за съжаление прогнозираме влошаване на икономическите отношения с Украйна, тъй като сме принудени да вземем решение, че няма да работим с Украйна като с член на зоната на свободна търговия на СНГ".

Голямата пресконференция с руския президент продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com