Разкриха мрежа за търговия с деца в Китай

2733
Разкриха мрежа за търговия с деца в Китай

Китайската полиция е провела голяма операция по залавяне на престъпна организация в Съчуан и Шандун, занимаваща се с търговия с деца. Задържани са 78 заподозрени, спасени са 15 деца, съобщава China Daily.

Бандата се занимавала с покупка на деца в бедните села на провинция Съчуан и ги продавала в икономически развитата провинция Шандун. Цената на момиче на черната борса е около 4500 долара, момчето се търгувало около 9000 долара.

Китай разреши на всички семейства да имат две деца

В Китай от днес е в сила закон, с който се разрешава на всички семейства в страната да имат две деца. Така се слага крайна политиката "...

Полицаите са задържали и няколко млади майки и бременни жени в Съчуан, които планирали да продадат своите деца.

Най-често децата се купували от бездетни семейства. Разликата в цената между момичетата и момчетата се обяснява с китайската традиция, според която, ако човек няма син, той се смята за неудачник.

Полицията периодично провежда подобни акции, като всеки път обхваща клонове от мрежата за търговия с деца. През 2014 година е осъдена на смърт акушерка, която уговаряла родилки да се откажат от децата си, тъй като те имали много лошо здраве, или предлагала за тях пари. Впоследствие тя продавала децата с голяма печалба.

Според изследване на Стокхолмския институт за изследване на мира всяка година в КНР изчезват безследно около 200 000 деца. Само 0,1% от тях биват откривани.

В Китай карали деца насила да даряват кръв

Китайската полиция е арестувала седем души в северозападната част на Китай, участващи в престъпна група, принуждавала ученици да даря...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com