Русия не вижда икономически смисъл в използването на МКС след 2020 г.

18984
Русия не вижда икономически смисъл в използването на МКС след 2020 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

Русия продължава да не вижда икономически смисъл в участието си в проекта Международна космическа станция /МКС/ след 2020 година, тъй като той "би изял над една трета от бюджета на "Роксомос", заяви пред медиите в Крим вицепремиерът Дмитрий Рогозин, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.

"Ние няма да излезем от програмата на МКС , тъй като тя бе разчетена до 2020 година и дотогава ние ще се придържаме към нашите международни ангажименти. За тях ние получаваме средства при доставяне на американски астронавти на орбиталната станция. Ние няма да рискуваме с тези неща, тъй като имаме репутация на надежден партньор", поясни Рогозин.

Kапело: Отборният дух е силата на Корея

Селекционерът на руския национален отбор по футбол Фабио Капело се отнесе с уважение към отбора на Корея, с който руснаците ще играят н...

Що се касае до продължаването на живота на проекта МКС след 2020 година, руската страна изпитва сериозни съмнения. Програмата на станцията според Рогозин се причислява към пилотираната космонавтика, а тя "изяжда" една трета от бюджета на "Роскосмос", а срещу това космическата агенция получава твърде малко.

Рогозин съобщи, че Русия разглежда възможности за реализирането на съвместни проекти в областта на пилотираната космонавтика с Китай след 2020 година. Вицепремиерът изтъкна бързия напредък на тази страна в усвояването на космическото пространство.

Москва се е договорила с Пекин по време на руско-китайското изложение Експо в Харбин в края на месец юни да бъдат проведени преговори за съвместни космически проекти в областта на пилотираната космонавтика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия