Руслана призова за санкции срещу Русия

22964
Руслана призова за санкции срещу Русия

Украинската поп певица Руслана, която е и виден активист на Майдана, призова за санкции срещу Русия по време на публична проява във Вашингтон, предаде ДПА.

Русия трябва да бъде изолирана заради предприетите от нея военни акции в Крим, каза тя на пресконференция в Националния пресклуб в столицата на САЩ. Очаква се попзвездата да отправи същия призив днес и от Капитолия, където ще се срещне с американски конгресмени.

Русия може да наложи санкции на украински олигарси

След като вчера Съветът на Руската федерация започна обсъждане на законопроект, с помощта на който да може да конфискува имущество, акт...

40-годишната певица подкани също така протестиращите, все още събрани в центъра на Киев, да продължат да демонстрират мирно: "Украинците проляха кръвта си, за да станат част от европейското семейство", предаде КРОСС.

Тази седмица във Вашингтон Руслана получи международната награда "Храбри жени", присъдена й от Държавния департамент на САЩ. С нея се отличават жени, показали изключителна смелост в борбата за мир, справедливост, човешки права, равенство между половете и издигане на ролята на жените, често с голям риск за себе си.

Руслана, която през 2004-та година спечели наградата на Евровизия с песента си "Wild dances", попадна в съставения от списание "Форбс" списък на 10-те най-влиятелни жени през 2013 г.

 

ОССЕ изпраща 40 военнослужещи в Украйна

Броят на невъоръжените военнослужещи, изпратени от страните-членки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Украйна, се увелича...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com