X
 
 

САЩ и афганистанските служби вече убиват повече цивилни от талибаните

861 0
САЩ и афганистанските служби вече убиват повече цивилни от талибаните
Снимка: Getty Images / Guliver
За пръв път армията на САЩ и частите на правителството са убили повече цивилни в Афганистан от талибаните и други терористични групи, с които се борят, съобщава АФП.

Статистиката е показана в доклад на ООН, публикуван днес (24 април).

Тръмп декларира, че ще изтегли американците от Сирия и Афганистан, но не и от Ирак

Американският президент Доналд Тръмп отново потвърди желанието си изтегли американските военни от "безкрайните войни“ в Сирия и А...

От началото на 2019 г. американските бомбардировки и акциите на проправителствените афганистански отряди са отнели живота на 305 цивилни. За същия период талибаните и други терористични групировки са убили 227 цивилни.

В докладът за тримесечието на мисията на ООН в Афганистан се казва, че големият брой цивилни жертви се дължат на удари от въздуха, издирвателни операции или мисии на подкрепяните от САЩ проправителствени отряди, които "често действат безнаказано".

Откакто Доналд Тръмп дойде на власт, той даде по-голяма свобода на американската армия да бомбардира в Афганистан. САЩ засилиха въздушната си кампания срещу талибаните, които в момента контролират изцяло или частично повече провинции от който и да било момент след свалянето им от власт през 2001 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители