САЩ ще разгледат петиция за признаването на Русия за спонсор на тероризма

35246
САЩ ще разгледат петиция за признаването на Русия за спонсор на тероризма
Снимка: Getty Images/Guliver

Петиция, публикувана на сайта на Белия дом, която съдържа призив за признаването на Русия за спонсор на тероризма, е събрала необходимите 100 хиляди подписа, предаде УНН. Това означава, че документът ще бъде разгледан от администрацията на президента на САЩ.

„В своята необявена война срещу Украйна Кремъл разчита на тайни операции, които, според американското законодателство, попадат в определението "международен тероризъм". По-специално, руските въоръжени агенти, действащи под прикритие, опитват да влияят върху политиката на украинското правителство чрез сплашване или принуда”, гласи документът.

В същото време вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън осъди анексирането на Крим от страна на Русия, като каза, че границите не трябва да се променят под дулата на оръжията.

В момента той е на посещение в Румъния дни преди президентските избори в Украйна.

"Границите на Европа да се променят не под дулата на оръжията. Ние продължаваме да осъждаме незаконната окупация на Крим. Докато Русия опитва да дестабилизира Украйна, ние трябва да останем решителни и да налагаме по-големи санкции на Русия", каза той пред румънски и американски военни във военната авиобаза "Отопени" край Букурещ. "Агресията в Крим, който се намира на по-малко от 400 км от румънската територия, от границите на НАТО, ни припомня защо имаме нужда от НАТО", каза още американският вицепремиер.

Байдън заяви, че ангажимента за действие на САЩ съгласно член 5 е "свещен дълг, не само за сега, а завинаги". Член 5 от Вашингтонския договор гласи, че нападение срещу един от членовете е нападение срещу всички и изисква военен отговор от всички.

Медведев: Ако Европа откаже, руският газ отива в Китай

В случай, че Европа се откаже от руския газ, синьото гориво ще бъде пренасочено към Китай, заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев,...

"Тук съм, за да кажа от името на президента, че вие можете да разчитате на нас", каза Байдън на румънските военни. Той добави, че Румъния е "предан съюзник на НАТО".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия