Синът на Ердоган най-вероятно е избягал от италианското правосъдие

2763
Синът на Ердоган най-вероятно е избягал от италианското правосъдие

Синът на турския президент Реджеп Ердоган – Билал, който е разследван за финансови измами от италианската прокуратура, най-вероятно е напуснал Италия и се укрива със семейството си в Истанбул, съобщава италианският вестник „Ресто дел Карлино”, предаде БГНЕС.

За заминаването си Ердоган–младши уведомил своите приятели с телефонно съобщение, пише изданието. „Въпросът, касаещ нашата безопасност стана много деликатен, както за италианското правителство, така и за турското”, пише синът на президента до близките си в Италия. В Болоня той пристигна преди около година, за да напише докторска дисертация в университета „Джон Хопкинс”.

Синът на Ердоган: Занимавам се със сторителство, не с транспорт на петрол

Билал, синът на турския президент Реджеп Ердоган, твърди, че не е участвал в незаконна търговия с петрол на терористичната организация ...

35-годишният син на турския президент е подозиран за пране на пари, дошли от търговия с петрол с терористични организации.

В турски и сирийски медии в края на миналата година излезе информация, че Билал фактически контролирал нефтените потоци в Турция и купувал суров петрол от ислямистите на черния пазар. Според данните на медиите, Ердоган - младши притежава кейове в пристанищата на ливанския Бейрут и турския Джейхан, където контрабандната суровина се доставя с танкери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия