Следствения комитет на Русия поиска арест на петима за убийството на Немцов

13206
Следствения комитет на Русия поиска арест на петима за убийството на Немцов

Искане на Следствения комитет на Русия за ареста на петима заподозрени в делото за убийството на Борис Немцов трябва да разгледа днес (неделя) съдът в Басманския район на Москва. Това обяви официалният представител на СК Владимир Маркин, предаде РИА Новости.

"В съда пристигнаха материалите и ходатайствто на следствието задържаните да бъдат оставени в ареста", обяви преди минути прес секретарят на съда Анна Фадеева.

Заподозрян за съучастие в убийството на Немцов се е самовзривил

Заподозрян за съучастие в убийството на Борис Немцов се е самовзривил с граната в Грозни, съобщи агенция „Интерфакс”. Прес...

Снощи Федералната служба за сигурност обяви за задържането на Заур Дадаев и Анзор Губашев.

По-късно се появи информация за задържането на още двама предполагаеми участници в убийството. Както съобщи РИА Новости секретарят на Съвета по сигурността на Ингушетия Алберт Барахоев, един от задържаните в рамките на това криминално дело е по-малкият брат на Губашев. Родственица на един от заподозрените е съобщила по телевизионния първи канал, че се казва Шагит.

Както вече съобщи БЛИЦ тази сутрин друг заподозрян за съучастие в убийството на Борис Немцов се е самовзривил с граната в Грозни. Това предаде агенция „Интерфакс” с позоваване на правоохранителните органи. Престъпникът е бил блокиран от полиция. Той хвърлил една граната към полицейските служители, а с втората е ликвидирал себе си.

Борис Немцов, в миналото заемал редица високи постове в правителството на РФ, а след това преминал в опозиция, бе застрелян в центъра на Москва на нощта на 28 февруари.

Задържани са двама заподозрени за убийството на Борис Немцов

Двама души са били задържани днес във връзка с убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов. Информацията предадоха Ройтерс и ТА...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия